Hi, mijn naam is

SHANNA PROOST

Ik ben trainer, coach en spreker in persoonlijke ontwikkeling

Ik ben graag samen met de mensen waar ik het meeste van houd. Ik geniet van samen zijn, bourgondisch leven en filosofische gesprekken te voeren. Small talk is bijvoorbeeld iets waar ik niet zo goed in ben, mijn vrienden komen dan ook voornamelijk bij mij als ze een oprecht en waardevol advies nodig hebben, als er plannen gemaakt moeten worden of als ze belangrijke dingen in hun leven anders willen.

Als klein meisje stond ik bij de bruna al tussen de zelfhulpboeken te snuffelen, ik snapte er nog niet veel van maar vond alles in die boekjes wel super interessant. Mijn lievelingsprogramma’s waren Dr. Phil en Supernanny Jo, ik koos als enige filosofie als extra vak en in verjaardagskaarten schreef ik altijd emotionele verhalen met veel complimenten. Ik leerde al snel om gelukkig te zijn met weinig want thuis hadden we niet veel. Ik kom uit een gebroken gezin, mijn moeder was ziek, er was weinig tot geen geld en van jongs af aan moest ik zelf werken voor alles wat ik wilde hebben of bereiken. Ik zag dat het bij vriendjes en vriendinnetjes om mij heen anders ging. Steeds meer begon ik me af te vragen hoe die verschillen tussen mensen, successen, vrijheid en geluk nou ontstaan. Ik wilde gewoon niet geloven dat dat iets was wat het ‘lot’ zou zijn

Wil jij een kijkje in mijn #LIEVELINGSLEVEN?

Ik deel dagelijks mijn inzichten, tips & tricks met jou!
 
VOLG ME OP INSTAGRAM
Ik was ervan overtuigd dat wij daar zelf als mens 100% invloed op hebben en dat er zo iets als een ‘succesformule’ in het leven zou moeten bestaan. Want als pietje succesvol, gelukkig en vrij zou kunnen zijn, dan zou ik dat toch ook moeten kunnen? Of het op z’n minst kunnen leren!

Ik twijfelde enorm of ik de studie psychologie moest gaan doen of niet maar durfde het niet aan. Ik was bang dat ik alle patiënten mee naar huis zou nemen en koos uiteindelijk voor een duale studie HBO Small Business & Retail Management. Paralel aan deze studie deed ik een traineeship bij C&A Nederland en op mijn 21e was ik de jongste retailmanager ooit, had ik een eigen winkel, een eigen team waar ik leiding aan gaf en was ik verantwoordelijk voor een miljoenenomzet.

Ondertussen vroeg ik me af of dit het nou was. Wilde ik dit mijn hele leven doen? Was dit mijn plafond? Bij dat idee kreeg ik het spaans benauwd want ik voelde dat ik meer kon. Dat ik niet al mijn talenten benutten en dat ik me meer bezig wilde houden met het trainen en coachen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Maar ja…hoe dan? Ondertussen had ik een goede baan, had mijn eerste huis gekocht, reed ik een auto van de zaak en had ik een leuk leven. Moest ik dat dan echt allemaal gaan veranderen?

Mijn gevoel zei mij inderdaad dat dat was wat ik moest doen. Als ik iets anders in mijn leven wilde dan moest ik ook iets anders gaan doen. Een ding wist ik zeker, als ik blijf doen wat ik altijd al deed dan blijf ik ook krijgen wat ik altijd al kreeg… en ik wilde meer! Zo besloot ik mij van de een op de andere dag in te schrijven voor een NLP opleiding. Ik ging opzoek naar de opleider waar ik zo snel mogelijk kon beginnen en waar ik de opleiding in het weekend kon volgen zodat ik ook nog steeds kon blijven werken en niet direct alles om hoefde te gooien.

Vanaf het eerste moment stal NLP mijn hart. Dit was alles waar ik naar had gezocht. Hier leerde ik de techniek van een ijzersterke mindset en wat het verschil is tussen succesvolle en minder succesvolle mensen. Ik ontdekte mijn eigen blinde vlekken, ging door een rollercoaster van emoties, ervoer emotionele doorbraken en ontwikkelde mijn sterkten.

Na elk trainingsweekend was ik weer verwonderd en in de war. Hoe kan het dat niet verplicht is om te leren? Dit is de sleutel tot een gelukkig, vrij en succesvol leven…vanaf dat moment wist ik zeker, dit is wat ik moet doen. Ik moet hier trainingen in geven! Ik spaarde al mijn geld bij elkaar en deed opleiding na opleiding met als doel ‘Internationaal NLP-Trainer’ te worden. Dat doel eenmaal bereikt was het nog niet zo makkelijk om hier daadwerkelijk werk in te vinden. Ik was eenmaal aan de jonge kant, er werd overal meer levenservaring gevraagd en ik kwam erachter dat iedereen die NLP trainer was, ook ondernemer was. In elke vezel in mijn lijf voelde ik dat ik niks anders wilde dan deze droom najagen, ik wist dus dat er niks anders op zat. Ik moest voor mijzelf beginnen. Met 0 euro op de bank, een hoge dosis gedrevenheid en een mega passie zei ik mijn baan op en schreef ik mij in bij de KvK. Het avontuur dat ik toen aan ben gegaan is het meest spannende geweest wat ik ooit heb gedaan.

Ik ben mijzelf vaak keihard tegen gekomen, ik heb veel domme beslissingen gemaakt en misschien zijn wel 9 van de 10 plannen die ik had niet doorgegaan of niet gelukt. Ondanks deze tegenslagen, deze harde keren dat ik ben gevallen voelde ik elke keer weer dat ik door moest gaan, ik wist diep van binnen dit goed zou komen en meer dan 100x zei ik tegen mijn partner ‘Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren maar ik voel dat ik op de goede weg zit.’ En nu, twee jaar later, leef ik mijn droom. Ik heb een succesvol online bedrijf, ik word ingehuurd door grote organisaties en ik ben financieel onafhankelijk. Echt elke dag sta ik met mega veel positieve energie op en heb ik super veel zin de dag, ik ben vrij, gelukkig, ik voel mij succesvol als mens.

Get to know me

a little bit more...
BEKIJK INSPIRATIEPORTRET

© Shanna Proost 2018
Kvk: 66321212
BTW-nummer:199424184B01